fbpx

Ο Μπογδάνος δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του

Ο Μπογδάνος δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του αλλά μια ολόκληρη κυβέρνηση η οποία έχει κάνει στροφή προς ένα ακροδεξιό ακροατήριο μέσω των ακροδεξιών μελών της, βουλευτών της , παραγόντων της.

Δεν είναι τυχαίο που κανείς δεν βγαίνει να καταδικάσει την ναζιστική λογική του βουλευτή, αν δεν συμφωνούν όλοι, τότε τους περισσότερους δεν τους ενοχλεί ή τρέφουν μια σκιώδης συμπάθεια για τη νοσηρή του σκέψη.

Η λογική της κυβέρνησης αντιπροσωπεύει τη παροχή όσο το δυνατόν περισσότερου ακροδεξιού λόγου στη κοινωνία  με σκοπό την απορρόφηση περισσότερων αντιδραστικών και ακροδεξιών στοιχείων.

Ειδικότερα μέσα στη πανδημία του COVID 19 όπου η Ακροδεξιά ανασυντάσσεται και επεκτείνεται μέσω της αντι-συστημικότητας που δήθεν προβάλει ενάντια στα εμβόλια και τον ορθολογισμό , ο πολιτικός ανταγωνισμός στο ευρύ φάσμα της δεξιάς αυξάνεται και η ΝΔ ζορίζεται εκλογικά χάνοντας κομμάτια από τη ριζοσπαστικότητα της που την έφερε συμπληρωματικά στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019 μαζί με άλλους παράγοντες.

Συμπεράνουμε έτσι ότι η ΝΔ όπως είχε απορροφήσει εκλογικά μεγάλο κομμάτι της χρυσής αυγής στις τελευταίες εκλογές με τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσει και μέχρι τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας δηλαδή να πάρει ψήφους από τη δεξιά πολυκατοικία.

Έτσι, η καθιέρωση και η κανονικοποίηση της Ακροδεξιάς είναι γεγονός όπως και ο εναγκαλισμός μερίδας του πολιτικού προσωπικού με τον φιλελεύθερο ρατσισμό ο οποίος δεν παρατηρείται ως αυξητική τάση μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά.

Στο μέλλον θα ακούσουμε ακόμα πιο αντιδραστικές δηλώσεις, θα βιώσουμε πολιτικές αυταρχισμού και θα δούμε το κόμμα της ΝΔ να μεταλλάσσει τον ακροδεξιό υβριδικό της χαρακτήρα σε μια συμπαγή Ακροδεξιά πολιτική ταυτότητα .

Μερικές μέρες πριν πολιτογραφήθηκαν Έλληνες μέλη της οικογένειας Αντετοκούμπο, ενώ ο βουλευτής Μπογδάνος έβγαλε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα αλλοδαπά νήπια ενός σχολείου στην Αθήνα με σκοπό να δηλώσει δήθεν την πολιτισμική αλλοίωση της Ελλάδας.

Στη συγκεκριμένη λίστα θα μπορούσε να ήταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο πριν χρόνια όπως και ο κάθε μελλοντικός Αντετοκούμπο που ζει στο τόπο αυτό.

Αντίστοιχα ένας πανομοιότυπος ακροδεξιός θα έκανε ή έκανε το ίδιο στο παρελθόν, λόγου χάρη το 2012-13 η ΧΑ ζητούσε αναλυτικά τα ονόματα μαθητών από σχολεία της Αθήνας για να σταμπάρει τους αλλοδαπούς.

Αντί επιλόγου : η Ακροδεξιά είναι δειλή, μεταμφιέζεται και πάντα ξέρει να θολώνει τα νερά, είναι σαν ένα παλιό κρασί σε ένα ολοκαίνουργιο  μπουκάλι και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο ούτε να αποποιηθεί την πολιτική της φύση, έχουμε να κάνουμε επίσημα με ένα ακροδεξιό κυβερνητικό σχήμα, ας μην περιμένουμε παραιτήσεις λοιπόν, η διοχέτευση ακροδεξιού λόγου στη κοινωνία είναι εκλογικά εξαιρετικά χρήσιμη για την ΝΔ την δεδομένη στιγμή και θα εξαντλήσει τη χρήση του.

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ