fbpx

Τα τάγματα των μακεδονομάχων και των εθνικιστών που έθρεψε και αγκάλιασε η ΝΔ πλέον στρέφονται εναντίον της

Τα γεγονότα στο Σύνταγμα για ακόμα μια φορά παρουσιάζουν την πραγματική ταυτότητα του αντί-εμβολιαστικού κινήματος στην Ελλάδα, η οποία έχει να κάνει με την πολιτική κεφαλαιοποίηση του κινήματος από το σύνολο της ελληνικής ακροδεξιάς.

Βέβαια το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στη χώρα μας καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες το αντι-βάξ κίνημα εναρμονίζεται πλήρως με την Ακροδεξιά και συντονίζεται από αυτή.

Όταν σε μία διαδήλωση παρατηρούνται τόσες πολλές γραφικές φιγούρες, σημαίες όπως αυτές του Βυζαντίου, εικόνες που παραπέμπουν σε γιορτή του ορθόδοξου φονταμενταλισμού και όταν ο σκοταδισμός υπερέχει της πραγματικότητας και του επιστημονικού λόγου, τότε οι λογικοί συνειρμοί για τη φύση του κινήματος αποτελούν μονόδρομο.

Το αντί-εμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα δεν έχει κάποια σκεπτικιστική ροπή αλλά μία εθνικιστική και φασιστική αδιαλλαξία η οποία παρουσιάζεται μέσα από τις γραφικότητες που το περικυκλώνουν σε κάθε του εκδήλωση.

Για παράδειγμα χθες κάθε ομιλία των «αρχηγών»της διαδήλωσης κατέληγε σε ένα κήρυγμα μίσους σαν και αυτά που είχαμε συνηθίσει την εποχή της ναζιστικής Χ.Α, παράλληλα παρόλο που η ναζιστική οργάνωση δεν υφίσταται πλέον αυτή εμφανίζεται με διαφορετικά ονόματα στον δρόμο π.χ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ και διαφορά αλλά μορφώματα με λιγότερη απήχηση.

Τα τάγματα των μακεδονομάχων και των εθνικιστών που έθρεψε και αγκάλιασε η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα πλέον στρέφονται  εναντίον της και ταυτίζονται με τις γραφικές αντί-επιστημονικές προσωπικότητες του περιθωρίου που κάνουν θραύση στο YouTube με τους λόγους τους, δίνοντας στην Ακροδεξιά το απαραίτητο εκλογικό καύσιμο για να κινηθεί προς την εκλογική και την κοινωνική της ανασύνταξη.

Εν τελεί, παρατηρώντας την φύση των διαδηλώσεων ενάντια στο εμβόλιο και την κεντρική τους σκέψη που έχει να κάνει με μια φαντασιακή δήθεν ελευθερία όπως και με τη προάσπιση του Συντάγματος, κάποιος θα μπορούσε να διακρίνει ότι οι εμπνευστές των διαδηλώσεων ούτε με την ελευθερία έχουν καμία απολύτως σχέση αλλά ούτε και με το Σύνταγμα, καθώς επιθυμώντας διακαώς την κατάργηση του μέσα από τα ιδεολογικά τους αφηγήματα απαλλάσσουν την κοινωνία από την ελευθερία που την διέπει.

Αντί για επίλογο, το εμβόλιο της Pfizer μετά την πλήρη έγκριση από τον FDA είναι ένα φάρμακο σαν όλα τα υπόλοιπα, έτσι οι άνθρωποι που συνεχίζουν να πιστεύουν σε δικές τους θεωρίες περί ακαταλληλότητας των εμβολίων δεν έχουν την παραμικρή νομιμοποίηση να θεωρούν ότι αυτά που λένε έχουν κάποια βάση.

Έστω ότι λέγαν τα ίδια για τις συνέπειες του ντεπόν στον οργανισμό, το λιγότερο που θα προκαλούσαν θα ήταν γέλιο.

Ο αντι-εμβολιασμός πλέον δεν σηματοδοτεί μια πράξη σκεπτικισμού αλλά μια βαθιά εγωκεντρική και αντικοινωνική συμπεριφορά η οποία ταυτίζεται με συγκεκριμένα πολιτικά ρεύματα και χρησιμοποιείται σαν πολιτικό κεφάλαιο για την ανάδυση τους.

Το επόμενο διάστημα για να μην αναγκαστεί η κοινωνία να αναμετρηθεί εκ νέου με τους ανθρώπους που φετιχίζονται με τους περιορισμούς, ο εμβολιασμός θα αποτελέσει τη μόνη λύση επιστροφής σε μια άλφα κανονικότητα ακόμα και αν αυτός από μόνος του δεν μπορεί να σταματήσει την πανδημία από την μια στιγμή στην άλλη.

Η ανθρωπότητα δεν αντέχει ούτε αλλά λοκνταουν, ούτε άλλη τρομοκράτηση, ούτε την πονηρή και σκιώδης αναδιαμόρφωση της Ακροδεξιάς καθώς έχει στα χέρια της το βασικότερο όπλο, που οφείλει να χρησιμοποιήσει !

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ