fbpx

Μάσκες, παγούρια και άλλα εκπαιδευτικά τινά δίπλα στα εκπαιδευτικά κενά …

Διαβάζω από την Δευτέρα 14 του μήνα για το πόσο μεγάλες είναι οι μάσκες και πόσο μικρά είναι τα κεφάλια των παιδιών μας και βλέπω διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο με μάσκες – αλεξίπτωτα, μάσκες φερετζέδες, μάσκες αντίσκηνα κοκ
Αχάριστοι άνθρωποι τι δεν καταλαβαίνεται; Σκέφτηκαν ότι για να κρατάμε τις μάσκες μας καθαρές θα έπρεπε να τις «βράζουμε» στους 90 βαθμούς. Γι’ αυτό τις έκαναν μεγάλες ώστε αν τις πλύνουμε σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ να μην αναγκαστούμε μετά  να απλώσουμε «μάσκες- μπρελόκ» που θα είναι κατάλληλες μόνο για τις κούκλες μας.

Γιατί οι μάσκες αυτές δεν είναι τίποτα δευτερότριτα συνθετικά υφάσματα , είναι υφάσματα καλής ποιότητας Το έχω πάθει κι εγώ μικρή με ένα λινό σακάκι λευκό που μπήκε κατά λάθος  στο πλυντήριο μαζί με τα σεντόνια. Έβαλα σακάκι 5ΧL  και βγήκε σακάκι σε μέγεθος XS. Έγινε σακάκι για την Barbie μου κι επειδή δεν είχα Barbie δεν ήξερα τι να το κάνω στο τέλος και το χάρισα στην ανιψιά μου που ούτε και σε  εκείνη έκανε αλλά το έβαλε στην δική της Barbie γιατί ως προνήπιο έπαιζε και με κούκλες.

Αν λοιπόν οι μάσκες ήταν από την αρχή στο «σωστό» μέγεθος τι θα κάνατε; Θα τις αφήνατε άπλυτες; Θα τις πλένατε στους 40 βαθμούς για μεταξωτά κι ευαίσθητα; Ντροπή σας να βρίσκεται λάθος το ολόσωστο που έγινε για να μας προφυλάξει.

Θέλετε να κάνετε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά υγειονομικές βόμβες έτοιμες να εκραγούν και να διασπείρουν τον ιό παντού με τις τσουρούτικες μικρές μάσκες;  Γιατί έτσι θα είχαν γίνει αν ήταν στο μέγεθος που διατείνεστε ότι θα έπρεπε να έχουν και μετά το πρώτο πλύσιμο θα άφηναν ακάλυπτο το στόμα ή τη μύτη- αναλόγως με το ποιος την φοράει και τι ανάγκες έχει.

Για το καλό μας μεριμνούν οι άνθρωποι κι εσείς γκρινιάζετε συνεχώς!

Μετά αρχίσατε με τα παγούρια πόσο μικρά είναι και άλλα τέτοια. Πάλι για το καλό μας μερίμνησαν οι καλοί άνθρωποι και έστειλαν μικρά παγούρια.

Τι θέλατε; Να πίνουν λίτρα νερό τα παιδιά και να έχουμε στις τάξεις όλη την ώρα «κύρια,  κύρια,  να πάω στην τουαλέτα;» Να διακόπτετε όλη την ώρα το μάθημα για να φεύγει ο ένας μετά τον άλλο μαθητή για να πάει για κατούρημα από το πολύ νερό; Και μη μου πείτε τώρα ότι με την συχνοουρία από το πολύ νερό δεν θα χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός προσωπικού καθαριότητας; Τίποτα δεν σκέφτεστε; Μελέτησαν οι άνθρωποι και έβγαλαν ότι κατά μέσο όρο κάθε 12θέσιο σχολείο χρειάζεται 2,5 καθαρίστριες/ες και βέβαια δεν είναι τίποτα Hannibal Lecter να κόψουν μία στη μέση είπαν στην αρχή να είναι μόνο 2 και βέβαια εσείς βλέπετε την εξής 1 αλλά δεν ξέρετε ότι όλα γίνονται για το καλό μας γιατί είστε καχύποπτες και καχύποπτοι. Ως γνωστόν δύο άτομα συνεννοούνται δυσκολότερα από ένα άτομο με τον εαυτό του! Τι θέλετε δηλαδή; Να μένουν χώροι ακαθάριστοι γιατί η μία καθαρίστρια νόμιζε ότι θα τους καθαρίσει η άλλη και στο τέλος δεν θα τους καθάριζε καμία; Αυτό θέλετε; Τίποτα δεν σκέφτεστε και μετά λέτε «μικρά τα παγούρια» για να έχετε κάτι να λέτε  Δεν σκέφτεστε ότι με το συχνό κατούρημα θα έμπαινε σε κίνδυνο και η «σταθερή ομάδα» της τάξης! Να μπαίνει για κατούρημα μαθητής του Α1 την ώρα που βγαίνει από την τουαλέτα μαθητής του Ε2 ; Αυτό θέλετε; Εδώ έκαναν ολόκληρη μελέτη οι άνθρωποι να ρυθμίσουν τα προγράμματα για να κάνουν διαφορετικά διαλείμματα οι μαθητές κι εσείς θέλετε να συναντώνται στις τουαλέτες; Γιατί το μελέτησαν,  6 ολόκληρους μήνες έστυβαν το μυαλό τους εκεί στο Υπουργείο την ώρα που εσείς κάνατε τα μπάνια σας και τώρα θέλετε να κάνετε θέμα  με κάτι  μικρές αστοχίες Εντάξει για να «βγαίνουν» οι ώρες έπρεπε να  ξεκινάει το Δ2 8:15’ το πρωί με διάλειμμα: «τι μάθημα έχετε την πρώτη ώρα;» ρωτάει η μαμά το παιδί και εκείνο απαντάει «διάλλειμα» κι εκείνη νομίζει ότι την δουλεύει αλλά δεν είναι έτσι!  Αλήθεια λέει το παιδί σας, πιστέψτε το. Όποιο σχολείο ακολούθησε τις οδηγίες του Υπουργείου για διαφορετικά διαλλείματα μόνο αν ξεκινάει με ένα τμήμα στην αυλή με το «καλημέρα» μπορεί να το πετύχει αλλά  σκεφτείτε πόσο μικρό είναι αυτό το κακό μπροστά στην διασφάλιση της δημόσιας υγείας των παιδιών και των δασκάλων τους!

Όλα να σας τα εξηγούνε θέλετε; Λίγο δεν μπορείτε να σκεφτείτε μοναχοί σας; Οι άνθρωποι είναι άριστοι κι εσείς οι αγράμματοι αντί για ρο βάζετε στην λέξη χι χωρίς καν να κάνετε το γιώτα ήτα. Αλλά ποιος να σας μάθει ότι η λέξη «άχρηστοι» γράφεται έτσι τέτοιοι αγράμματοι και ανορθόγραφοί που είστε. Όμως να σας αναγνωρίσουμε ότι δεν φταίτε εσείς γιατί ποιος σας έμαθε εσάς γράμματα; Αυτοί οι χαραμοφάηδες δάσκαλοι και δασκάλες που το μόνο που τους νοιάζει είναι να τεμπελιάζουν και να πληρώνονται.

Το βρήκαμε τώρα! Να θέλουν ως 15 μαθητές ανά τμήμα γιατί αν είναι 25 και με το 10% 27 δεν τους αρέσει! Τι θα πάθεις κυρία μου; Στην πλάτη σου θα τα πάρεις τα παιδιά; Τι πάθανε οι δάσκαλοι την δεκαετία του 70 που είχαν 30 και βάλε παιδιά στο τμήμα; Λουμπάγκο; Αφού το κανόνισαν οι άνθρωποι και μπορούν να κρατηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις και με τα 25+ αρχίζεις πάλι εσύ την γκρίνια ότι δεν υπάρχει χώρος να περάσεις και πρέπει να πηδάς πάνω από τα θρανία. Πάλι για το καλό σου το έκαναν αλλά που μυαλό να το καταλάβεις. Θέλουν  να κάνεις κι εσύ την προσπάθεια σου να αδυνατίσεις λίγο να χωράς και για να σε βοηθήσουν σου έστησαν και γυμναστήριο μέσα στην τάξη για δρόμο με εμπόδια, άλματα κλπ. Τι δεν καταλαβαίνεις; Αν δεν γυμναστείς και λίγο πως θα χάσεις βάρος; Να δώσεις και το καλό παράδειγμα στους μαθητές σου «νους υγιής εν σώματι υγιεί» δεν έλεγαν οι σοφοί αρχαίοι  πρόγονοι μας;

Όμως τέτοιοι και τέτοιες είμαστε σαν λαός. Τίποτα δεν πήραμε από τους σοφούς μας προγόνους Μόνο γκρίνια και πάλι γκρίνια. Ένα θετικό πράγμα πουθενά δεν βρίσκουμε.

Και μέσα στην γκρίνια γίνονται και επικίνδυνοι μερικοί: Να,  τώρα αύριο θα πάνε να κάνουν διαδήλωση οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι ενώσεις γονέων και μαθητές. Θα πεθάνουμε όλοι στο τέλος με την απερισκεψία μερικών. Να θέλουν τώρα να συγκεντρωθεί τόσος κόσμος μαζί στα Προπύλαια  στις 6 το απόγευμα για να πάει να διαδηλώσει στην Βουλή! Αίσχος! Εδώ βρε ακυρώθηκαν όλα για να μην έχουμε διασπορά του ιού κι εσείς προβοκάτορες βάζετε τους ανθρώπους σε κίνδυνο! Να έρθουν στην συγκέντρωση, να κολλήσουν και τίποτα να πάνε την άλλη μέρα στα σχολεία να μεταδώσουν την νόσο και να κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο! Αλλά σας έχουν καταλάβει και δεν θα πετύχει το σχέδιο σας! Και να αρρωστήσουν οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν προνοήσει: θα προσλάβουν αναπληρωτές με 3μηνη σύμβαση γιατί πόσο πια καιρό θα είσαι άρρωστη στο σπίτι σου κυρία Πόπη μου; Ένα μήνα; Δύο; Άντε αν είσαι και τίποτα διασωληνομένη σε μονάδα εντατικής να κρατήσει και ένα τρίμηνο η απουσία σου. Κι επειδή δεν μπορούν να σε απολύσουν γιατί είσαι “μόνιμη» θα πάρουν τον καλό τον αναπληρωτή που δεν κοστίζει και μια περιουσία για τρεις μήνες να πάει στη θέση σου να την κρατάει ζεστή μέχρι να γυρίσεις. Αν πάλι δεν γυρίσεις γιατί θα κοιτάς τα ραδίκια ανάποδα πάλι τον καλό τον αναπληρωτή θα πάρουν γιατί αυτά με τις μονιμότητες οι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν πάνε μπροστά την εκπαίδευση.

Λοιπόν, μην τυχόν και δω κανέναν, καμία, κανένα αύριο στα Προπύλαια την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη στις 6:00 μμ Εκεί θα είμαι και θα παρακολουθώ που βαλθήκατε να τους φάτε τους ανθρώπους που θέλουν να σώσουν την χώρα κι εσείς με την γκρίνια σας δεν τους αφήνετε! Να ξέρετε ότι δεν θα το πετύχετε. Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν μόνο να «πέσουν θύματα της επιτυχίας τους» Ότι και να κάνετε αυτοί επιτυχημένοι θα είναι! Αλήθεια σας λέω. Αφού το είδα και στις ειδήσεις.

ΠαιδείαΕκπαιδευσηΚοινωνίαΠανδημίαCovid 19

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ