fbpx

Κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα

Πανελλαδική κινητοποίηση με συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα οι υγειονομικοί μετά τον θάνατο και 11ης εργαζόμενης σε νοσοκομείο -διοικητικής υπαλλήλου-, μητέρας δυο παιδιών. Ακόμα 9 είναι διασωληνωμένοι, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν νοσήσει από τον ιό και εκατοντάδες όσοι νοσηλεύτηκαν σε κλινικές κορονοϊού Νοσοκομείων, με όποιες συνέπειες επιφέρει αυτό στην υγεία τους.

Συγκεντρώσεις έξω από τις πύλες των νοσοκομείων διοργάνωσε το πρωί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, ενώ στις 12 το μεσημέρι συνδικαλιστικά στελέχη έδωσαν το παρών έξω από το υπουργείο Υγείας. Τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία στηρίζει και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Στο κάλεσμά της για τις σημερινές κινητοποιήσεις η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί από την πολιτεία να σταθεί έμπρακτα στο ύψος των περιστάσεων και να καταβάλλει Δώρο Χριστουγέννων σε όλους, να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα τους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπαλλήλους, να οργανώσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς αστερίσκους, αλλά και να μονιμοποιήσει όλους τους έκτακτους Υγειονομικούς και Προνοιακούς υπάλληλοι που τώρα πολεμάνε τον κορωνοϊό. Ζητεί ακόμη ανάκληση των απαράδεκτων κυβερνητικών ενεργειών για πειθαρχικές διώξεις σε υγειονομικούς επειδή …«αρρωσταίνουν» και αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Την κρισιμότητα της κατάστασης στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα, τα οποία διογκώθηκαν στην περίοδο της πανδημίας αναδεικνύουν ιατροί και νοσηλευτές, που πραγματοποίησαν σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων.

Όπως επισήμανε στο GRTimes ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Κούτρας, «σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι νεκροί είναι καθημερινά περίπου εκατό στην χώρα και τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά. Δυστυχώς έχουμε έντεκα νεκρούς συναδέλφους από κορωνοϊό και μέσα σε αυτή τη συγκυρία η κυβέρνηση επιμένει να μη δικαιώνει τους υγειονομικούς, να μη τους αναγνωρίζει βάζοντας τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, εξακολουθεί να μη κάνει προσλήψεις, κατεβάζει έναν προϋπολογισμό ο οποίος μειώνει και άλλο τα κονδύλια για την υγεία και είναι πολύ μεγάλη πρόκληση».

Ο κ. Κούτρας στη συνέχεια επισήμανε ότι η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους «προσπαθώντας να τους ενοχοποιήσει για τη διασπορά, κάνοντας ΕΔΕ και εκδικητικές μετακινήσεις, όπως τον πρόεδρο των του «Αγίου Σάββα», τον οποίο κάνανε εκδικητική στη ΜΕΘ του » Σωτηρία», τόνισε.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μπορεί η προσέλευση των ασθενών με κορωνοϊό να παρουσιάζει μείωση, ωστόσο η πίεση συνεχίζεται αφού μόνο στο «Ιπποκράτειο» νοσηλεύονται περίπου 200 ασθενείς και σε περίπτωση ενός τρίτου κύματος τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, ειδικά αν δεν ενισχυθεί και δε θωρακιστεί το ΕΣΥ.

ΕΣΥΠΟΕΔΗΝΟΕΝΓΕΝοσοκομειακοί ΓιατροίΝοσοκομείαΚοινωνία

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ