fbpx

Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η τηλεκπαίδευση της Κεραμέως

Παρόλο που η κυβέρνηση είχε 8 μήνες για να προετοιμάσει τις απαραίτητες υποδομές για ένα ενδεχόμενο δεύτερο λοκντάουν, και στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης έρχεται μετεξεταστέα.

Μέσα σε δύο ώρες κατέρρευσε το WebEx, ενώ υποτίθεται ότι από σήμερα και για τρεις εβδομάδες η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική μέσω διαδικτύου για τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της χώρας.

Σύμφωνα με αναφορές γονέων εξ αρχής υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στο διαδίκτυο, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αλλά και προβλήματα στη σύνδεση με το σύστημα. Αν και οι μαθητές προσπαθούν να μπουν στην εφαρμογή Webex Meetings, αυτό δεν είναι δυνατό και το WebEx ενημερώνει ότι παρουσιάστηκε σφάλμα.

Στο μεταξύ το υπουργείο Παιδείας απάντησε ότι «ίσως» φταίει ο πανευρωπαϊκός διακομιστής. Ίσως και όχι. Τουλάχιστον, με βάση πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσα παιδιά δεν καταφέρουν να συνδεθούν στο σύστημα δε θα χρεωθούν απουσίες.

«Πιάστηκαν από ένα πρόβλημα του εμφάνισε ο server του Λονδίνου στις 12.12 μμ ώρα Ελλάδος και λύθηκε στις 12.28μμ»

Χρήστες του διαδικτύου εξοικειωμένοι με τις συγκεκριμένες λειτουργίες διαψεύδουν ωστόσο τους ισχυρισμούς του υπουργείου, με τεκμήριο την επίσημη ενημέρωση της εταιρείας που έχει την ευθύνη του σέβρερ.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Το μόνο που είναι αστείο, κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε το νέο φιάσκο Κεραμέως

Άμεση ήταν η παρέμβαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «νέο φιάσκο Κεραμέως», όπως χαρακτήρισε την …πτώση της τηλεκπαίδευσης μέσα σε δύο ώρες. Μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για παραίτηση Κεραμέως, εξαιτίας των αλλεπάλληλων αποτυχιών της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έσπευσε να την καλύψει μιλώντας για «αστείο» αίτημα εκ μέρους της αντιπολίτευσης.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας με απύθμενο θράσος χαρακτήρισε «αστείο» το αυτονόητο αίτημα για παραίτηση της κας Κεραμέως μετά το νέο φιάσκο με την τηλεκπαίδευση.

Τα μόνα που θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγικά για χιλιάδες οικογένειες μαθητών, είναι:

  1. η απίστευτη ολιγωρία επί 8 μήνες, παρά τις προειδοποιήσεις, στην προετοιμασία της τηλεκπαίδευσης, αφού το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν δεδομένο.
  2. η άρνηση δωρεάν προμήθειας με τεχνικό εξοπλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα οικογένειες να αναγκάζονται σε δυσβάσταχτα έξοδα για να ανταπεξέλθουν ταυτόχρονα σε τηλεργασία και τηλεκπαίδευση.
  3. οι πρωτοφανείς παλινωδίες της κυβέρνησης που το πρωί επιχειρηματολογούσε γιατί δεν θα κλείσουν τα σχολεία και το βράδυ ανακοίνωνε το κλείσιμό τους.
  4. η ασύστολη προχειρότητα και ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να κάνει έστω μία δοκιμή της πλατφόρμας πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας και να έχει έστω ένα plan Β.
  5. οι μάσκες «αλεξίπτωτα» που μοίρασαν στους μαθητές, αφού πρώτα αρνούνταν να τους τις χορηγήσουν.

    Με λίγα λόγια, το μόνο που είναι αστείο κ. Πέτσα, είναι οι γελοίες δικαιολογίες για να καλύψετε την Υπουργό που με τις παλινωδίες της περνά κάθε μέρα σαν οδοστρωτήρας πάνω από τη δημόσια Παιδεία.

ΚοινωνίαΝίκη ΚεραμέωςΤηλεκπαίδευσηΥπουργείο ΠαιδείαςΓυμνάσιαΛύκεια

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ