fbpx

Είναι αυτή η χειρότερη κυβέρνηση ποτέ;

Tις προάλλες ο ξάδερφος και φίλος Θωμάς ισχυριζόταν ενώπιον κοινής μας παρέας ότι η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι η χειρότερη που έχει περάσει ποτέ από την χώρα. Προσπαθήσαμε λοιπόν, μαζί να κάνουμε ένα μικρό flash back σε αυτά που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το καλοκαίρι, περιλαμβάνοντας αποκλειστικά και μόνο τους τρεις μήνες Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο. Απορήσαμε και οι ίδιοι με τον όγκο αυτών που βρήκαμε και αναρωτηθήκαμε τι θα βρίσκαμε σε μία ολόκληρη τετραετία. Ιδού, λοιπόν, τα έργα και οι ημέρες λοιπόν της ΝΔ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

Ιούνιος 2020: Πληθαίνουν οι καταγγελίες από οργανώσεις και πολίτες για στημένο διαγωνισμό και υπερτιμολογήσεις του ανιψιού του πρωθυπουργού Μπακογιάννη για τον μεγάλο περίπατο. Παγκάκια που κοστίζουν 6.000 ευρώ και φυτά που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ. Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διαύγειας κρατάει μόνο δύο εργάσιμες και η σύντομη προθεσμία δικαιολογείται λόγω επείγοντος από τον…κορωνοϊό (!!). Επιπρόσθετα, η εταιρεία που αναλαμβάνει την βαφή φέρεται να έχει ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων την αδερφή του Μπακογιάννη (!).

2-6-2020: Αποκαλύπτονται, μέσω ποστ του Παύλου Πολάκη, απευθείας αναθέσεις (χωρίς νόμιμο διαγωνισμό) 150.000 ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με προσχημα τον κορωνοιο. Δείτε τα επίσημα έγγραφα της που μαρτυρούν ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών και του κορωνοιου.

5-6-2020: Αποκαλύπτεται , μέσω ποστ του Παύλου Πολάκη, απευθείας ανάθεση (χωρίς νόμιμο διαγωνισμό) του Υπουργείου Τουρισμού σε εταιρεία που τυχαίνει να ανήκει στον… Γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ κ. Βασίλη Φεύγα. Όλα τα επίσημα έγγραφα εδώ

16-6-2020: Αποκαλύπτονται απευθειας αναθέσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για υπηρεσίες φύλαξης σε τιμή τριπλάσια από αυτήν της προηγούμενης κυβέρνησης. Όλα τα επίσημα έγγραφα εδώ:

17-6-2020: Ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής προβαίνει στην αγορά τριών αναλογίων για ομιλίες στην τιμή των…11.000 ευρώ, με απευθείας ανάθεση λόγω κορωνοϊού (αναζητείται η σχέση κορωνοϊού-αναλογίων). Όλα τα επίσημα έγγραφα εδώ:

26-6-2020: Η Νοβάρτις στον συμβιβασμό της με τις ΗΠΑ παραδέχεται ότι στην Ελλάδα δωροδοκούσε αξιωματούχους οι οποίοι επηρέαζαν τις κυβερνητικές αποφάσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλα τα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ανάμειξη πολιτικών προσώπων αποκρύπτοντας μεταξύ πολλών άλλων και το τμήμα της απόφασης του αμερικανικού δικαστηρίου για την δράση κυβερνητικών αξιωματούχων που επηρέαζαν δράσεις και αποφάσεις της κυβερνήσεως (κατά λέξη “…influence acts and decisions of the GOVERNMENT…”).

6-7-2020: Αποκαλύπτονται τα ποσά της λιστας Πέτσα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρήματοδότηση από την κυβέρνηση για διαφήμιση λόγω κορωνοϊού. Παρατηρείται ότι ακόμη και ανύπαρκτα σάιτ έχουν λάβει σημαντικά ποσά ενώ σάιτ της αντιπολίτευσης είτε δεν έχουν λάβει μεγάλα ποσά είτε έχουν αποκλειστεί. Τεράστια ποσά παρατηρείται ότι έχουν λάβει αποκλειστικά και μόνο τα μέσα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.

6-7-2020: Έρχονται στην δημοσιότητα επίσημοι διάλογοι της ΕΥΠ στους οποίους πρώην υπουργός ΝΔ εμφανίζεται να συνευρίσκεται σεξουαλικά με ανήλικη. Το θέμα δεν παίζεται σχεδόν πουθενά, καμία ενέργεια από την κυβέρνηση.

9-7-2020: Η κυβέρνηση ΝΔ ψηφίζει το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η δημοκρατία σε ασφυξία.

10-7-2020: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (CAS) εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ και απορρίπτει την απόφαση της λεγόμενης επιτροπής Αυγενάκη, δικαιώνοντας εμμέσως όλους όσους κατηγορούσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού Αυγενάκη για σωρεία παρεμβάσεων υπέρ της ομάδας του υποστηρικτή της ΝΔ Ε. Μαρινάκη.

16-7-2020: Διώκεται ποινικά η Εισαγγελέας Διαφθοράς της χώρας Ε. Τουλουπάκη η οποία ερευνούσε τυχόν ευθύνες πολιτικών της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για την Νοβαρτις. Είχαν προηγηθεί δημόσιες απειλές του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη προς το πρόσωπό της. Σημειωτέον ότι η δίωξη και οι απειλές προς το πρόσωπο της εισαγγελέως γίνονται πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα της, γεγονός πρωτοφανές για τον πολιτισμένο κόσμο.

26/27-7-2018: O πρωθυπουργός μεταβαίνει απο την Αντίπαρο όπου κάνει τις διακοπές του στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει θεατρική παράσταση ,χρησιμοποιώντας τρία πολεμικά ελικόπτερα την ώρα που η χώρα είναι σε επιφυλακή λόγω Τουρκίας. Η επίσημη κυβέρνηση δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός μετεβη στην Επίδαυρο όχι για προσωπικούς λόγους αλλά για να… αναδείξει διεθνώς το έργο που παιζόταν εκείνη την μέρα.

30-7-2020: Όπως καταγγέλει με επίσημα έγγραφα και στοιχεία ο Παύλος Πολάκης, η Γ.Γ. αντεγκληματικης πολιτικής Σοφία Νικολάου προβαίνει σε απευθείας ανάθεση , δλδ χωρίς νόμιμο διαγωνισμό λόγω κορωνοϊού για προμήθεια μασκών περίπου 300.000 ευρώ σε εταιρεία με αμορτισέρ και σε εταιρεία εποχικών ειδών, δλδ εταιρείες που καμία σχέση δεν έχουν με υγειονομικό υλικό. Η τιμή μονάδας της μάσκας είναι σχεδόν διπλάσια από ότι στην αγορά. Λεπτομέρειες εδω:

31-7-2020: Όπως καταγγέλει με επίσημα έγγραφα και στοιχεία ο Παύλος Πολάκης ,η Γ.Γ. Αντεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου προβαίνει σε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων 24 .800 ευρώ ( 200 ευρώ πριν το όριο των 25.000 για το οποίο χρειάζεται νόμιμος διαγωνισμός). Το έργο παίρνει…η υποψήφια της ΝΔ στην Εύβοια Ματίνα Ρετσα. Όλα τα επίσημα έγγραφα εδώ:

5-8-2020: Σύμφωνα με άρθρο των ΝΕΩΝ η κυβέρνηση καταρρίπτει ρεκόρ επταετίας για τον αριθμό μετακλητών υπαλλήλων σε Υπουργεία, που πλέον ανέρχονται σε 3.000. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των μετακλητών ήταν από τα κύρια αντιπολιτευτικά μέσα που χρησιμοποίησε η ΝΔ την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για αλόγιστες σπατάλες.

14-8-2020: η ΠΟΕΔΗΝ και ο Περιφερειάρχης Κυκλάδων Χατζημάρκου (ΝΔ) καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει τα κρούσματα σε τουριστικές περιοχές, ώστε να μην πάρει η ίδια την ευθύνη για το ανοργάνωτο άνοιγμα του τουρισμού. Οι Κυκλάδες μπαίνουν σε λοκντάουν ενώ επισήμως δεν έχουν δηλωθεί ποτέ πάνω από 5 κρουσματα/μέρα.

18-8-2020: Το τουρκικό Ουρουτς Ρεις εισέρχεται για πολλές εβδομάδες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και η κυβέρνηση διαρρέει ότι δεν πραγματοποιεί έρευνες λόγω… θορύβου. Στην συνέχεια αλλάζει γραμμή και υποστηρίζει ότι το τουρκικό πλοίο δεν παραβιάζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Στην συνέχεια αλλάζει ξανά γραμμή και ζητά κυρώσεις από την Ευρώπη στην Τουρκία λόγω του γεγονότος. Η αποκάλυψη έρχεται από τον κυβερνητικό σύμβουλο Εθνικής ασφάλειας Αλ. Διακοπουλο ο οποίος εκθέτει την κυβέρνηση και ισχυρίζεται ότι το πλοίο όντως κάνει έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Η κυβέρνηση τον εξαναγκάζει σε παραίτηση για να αποκρύψει την αποκάλυψη.

23-8-2020: Ρεκόρ με 1.095.997 ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ο μεγαλύτερος αριθμός νέων ανέργων στην ιστορία της χώρας και η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη, ξεπερνώντας ακόμη και χώρες που είχαν χιλιάδες νεκρούς από τον ιό. Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κυρανακης δηλώνει την 1-9-2020 στην εκπομπή “Κοινωνία Ωρα Μέγκα” πως για την ανεργία ευθύνονται, μεταξύ άλλων, και οι νέοι που δεν ξέρουν να ψάχνουν για εργασία στο ίντερνετ και να δομούν σωστά το βιογραφικό τους.

26/8/2020: Η κυβέρνηση της ΝΔ ψηφίζει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια στην περιοχή των Ιονίων Νήσων, μια επέκταση που η ίδια η ΝΔ ως αντιπολίτευση κατηγορούσε ως καταστροφική. Για του λόγου το αληθές δείτε το βίντεο.

27-8-2020: Όπως καταγγέλει με επίσημα έγγραφα και στοιχεία ο Παύλος Πολάκης, γίνεται νέα απευθείας ανάθεση 570.000 ευρώ (δλδ χωρίς αξιοκρατία και νόμιμο διαγωνισμό) λόγω επείγουσας αναγκης για τον κορωνοϊό από τον Μ. Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστ.Πολιτη. Αν η ανάθεση γινόταν δύο μέρες μετά, θα χρειαζόταν νόμιμος διαγωνισμός αλλά ο Υπουργός φαίνεται βιαστικος. Λεπτομέρειες εδώ.

30-8-2020: Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των αξιωματούχων σε κυβερνητικές θέσεις χωρίς πτυχίο της κυβέρνησης Μητσοτάκη (το πτυχίο απαιτείται ρητά από τον νόμο). Μετά τον διοικητή της ΕΥΠ (Κοντολέων), τον εκδιωχθέντα υπουργό Διαματάρη, τον υφυπουργό που μπέρδεψε ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου με έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Στεφανής), τον χωρίς πτυχίο γ.γ. Τουρισμού (Λούλης), σειρά παίρνει η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.Ενώ δηλώνει ότι σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre στη Γαλλία, δεν προκύπτει ούτε η διάρκεια των σπουδών ούτε αν απέκτησε κάποιον τίτλο σπουδών. Αντί να καταθέσει στη Βουλή, όπως οφείλει, το πτυχίο της, η Σ. Νικολάου δίνει μια εξουσιοδότηση για χορήγηση βεβαίωσης ότι έχει παρακολουθήσει δύο μαθήματα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Περισσότερα στο άρθρο της Εφ.Συν.

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ