fbpx

Δημόσια συγγνώμη Μπαλάσκα στον Γ. Ραγκούση

Με την κάλυψη των παρουσιαστών του ΣΚΑΙ οι οποίοι δήλωσαν ότι «δεν αφορά την εκπομπή», ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας τον περασμένο Δεκέμβριο προέβη σε επίθεση προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Ραγκούση.

Σε μία από τις αμέτρητες παρουσίες του σε τηλεοπτικά παράθυρα ο κ. Μπαλάσκας επαναλάμβανε εμφατικά τη φράση «πολιτικό ζώον», όρο που απέδωσε στον… Αριστοτέλη, σε συζήτηση αναφορικά με τον Γιάννη Ραγκούση. Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά μάλιστα ο ένας εξ αυτών συμφώνησε ότι πρόκειται πράγματι για «αναφορά» στον Αριστοτέλη σχολιάζοντας «σωστό, σωστό».

Ωστόσο, τελικά ο κ. Μπαλάσκας αναγκάστηκε να ανασκευάσει στο ίδιο μέσο και με τον ίδιο τρόπο και επέλεξε μία μικρή «πειρατεία» στα παράθυρα του ίδιου σταθμού και της ίδιας εκπομπής. Και αυτό δεν άρεσε καθόλου στους δημοσιογράφους που είχαν φιλοξενήσει τις αρχικές προσβολές. «Δεν θέλω να πείτε, αφήστε το αυτό», «να το πείτε απευθείας στον κ. Ραγκούση, είναι ένα θέμα που αφορά εσάς και τον κ. Ραγκούση και όχι την εκπομπή μας», ήταν μερικά από τα σχόλια προς τον μέχρι πρότινος λαλίστατο χωρίς εμπόδια κ. Μπαλάσκα.

«Συγγνώμη θέλω να του ζητήσω, δημόσια, επιτρέψτε μου μόνο αυτό» επέμεινε ο κ. Μπαλάσκας, για να ακολουθήσει η ανάγνωση του σχετικού κειμένου (που μάλλον σίγουρα έγραψε δικηγόρος). «Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσα να προσβάλω την τιμή και την υπόληψή του … ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο και με τα λεγόμενά μου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ σαφώς δεν εννοούσα κάτι το υποτιμητικό προς το πρόσωπό του. Ούτε καν σαν σκέψη δεν πέρασε κάτι τέτοιο από το νου μου, λόγω του ότι ποτέ δεν υπήρξα υβριστής και συκοφάντης και ατυχώς παρεξηγήθηκα από τον κ. βουλευτή. Ανακαλώ στο σύνολο τις δηλώσεις μου. Εφόσον αναφέρει πως εθίχθη προσωπικά, του ζητώ δημόσια συγγνώμη σεβόμενος τους αιρετούς και την Δημοκρατία».

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του ο Γιάννης Ραγκούσης «Στις 14 Δεκεμβρίου ο κ. Μπαλάσκας, αστυνομικός και εκτελεστικό μέλος της ΠΟΑΣΥ, προέβη σε διαστρέβλωση της κοινοβουλευτικής μου ομιλίας για τους αστυνομικούς, τις οικογένειες και τα παιδιά τους -συνοδεία ύβρεων- στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα».

Αναγκάστηκα να προχωρήσω στην έσχατη επιλογή για την προστασία της πολιτικής και προσωπικής μου τιμής και υπόληψης, κοινοποιώντας του δύο εξώδικες δηλώσεις μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου μου κ.Ευάγγελου Γεωργακόπουλου, καλώντας τον να αποκαταστήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ των λεγομένων μου.

Προς τιμήν του ο κ. Μπαλάσκας, σήμερα το πρωί από την ίδια τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησε δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ από εμένα ανακαλώντας στο σύνολο τις δηλώσεις του.

Τη ΣΥΓΓΝΩΜΗ αυτήν την αποδέχομαι και θεωρώ ότι το ζήτημα έληξε.

Η σημερινή αυτή εξέλιξη επαληθεύει απολύτως την ορθότητα της επιλογής κάθε πολίτη όπως και κάθε πολιτικού να προσφεύγει στη λύση της νομικής προστασίας, προκειμένου να αποκρούσει τη συκοφαντία, τη δυσφήμιση, καθώς και την παραπληροφόρηση της κοινωνίας».

Δείτε εδώ την αρχική δήλωση και τη σημερινή δημόσια συγγνώμη του κ. Μπαλάσκα:

ΠολιτικήΓιάννης ΡαγκούσηςΣταύρος Μπαλάσκας

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ