fbpx

Απελπιστικές στιγμές στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Βόλου, Λάρισας, Δράμας, Αλεξανδρούπολης

Στο κόκκινο παραμένουν τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, του Βόλου και της Λάρισας, ενώ και σε άλλες περιφέρειες η εικόνα δεν είναι καθόλου αισιόδοξη.

Σύμφωνα με πληθώρα μαρτυριών γιατρών και νοσηλευτών αλλά ακόμα και ανακοινώσεις συλλόγων των γιατρών τα περιστατικά συνεχώς αυξάνονται, οι κλίνες, τόσο οι απλές όσο και οι μονάδες αυξημένης ή εντατικής φροντίδας είναι δυσεύρετες και το υγειονομικό προσωπικό είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Πλέον σαν χιονοστιβάδα συγκεντρώνονται οι καταγγελίες για παντελή έλλειψη οργάνωσης και κεντρικού σχεδιασμού ενώ από χθες, σχετικά με τις αεροδιακομιδές στην Αθήνα ασθενών από την Δράμα, έχει τεθεί το ερώτημα και γιατί δεν επιτάχθηκαν ιδιωτικές κλίνες, αντί οι ασθενείς να περάσουν αυτή τη δοκιμασία.

Συνεχίζεται η αγωνία στη Θεσσαλονίκη

Χθες εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί μείωση της προσέλευσης νέων περιστατικών, παρά την πρόσφατη μικρή κάμψη στα κρούσματα. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ προήλθαν πάνω από 160 ασθενείς ύποπτα κρούσματα οι οποίοι περίμεναν 10 ώρες να εξυπηρετηθούν νηστικοί με πυρετό σε ένα χώρο υποδοχής υπόπτων κρουσμάτων. Τελικά εισήχθησαν 110 ασθενείς με κορονοιο. Κατά την διάρκεια της εφημερίας και λόγω έλλειψης κρεβατιών έγινα μετακινήσεις ασθενών σε διαφορά νοσοκομεία επιταγμένα και μη.

«Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού» λένε οι γιατροί στο Βόλο

Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Βόλου χαρακτηρίζεται θλιβερή από τους γιατρούς της περιοχής. «Έχουμε 5 παθολόγους και άλλους δύο που νοσούν για τις δύο παθολογικές κλινικές που έχουν συμπτυχτεί σε μια και που ταυτόχρονα μαζί με γιατρούς άλλων ειδικοτήτων πρέπει να καλύπτουν και μια κλινική covid που αριθμεί περίπου 100 ασθενείς» αυτή είναι η περιγραφή του προέδρου τον νοσοκομειακών γιατρών Βόλου κ Μαλινδρέτου «μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού όσον αφορά στις ειδικότητες που αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη αρρώστια. Μας λένε ότι έκαναν προσλήψεις και αναφέρονται στις 2-3 προσλήψεις των οποίον οι θέσεις εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια»

Αφόρητη πίεση και στο νοσοκομείο της Λάρισας

Μεγάλη πίεση δέχεται το νοσοκομείο της Λάρισας που σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews γίνονται συζητήσεις για μεταφορά ασθενών που νοσούν βαριά στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Οι γιατροί φαίνεται να αντιστέκονται σε αυτό το ενδεχόμενο και ζητούν να ανοίξουν κρεβάτια μέσα στο χειρουργείο γιατί οι ασθενείς μπορεί να κινδυνεύσουν από την μεταφορά τους.

Απελπισμένη έκκληση για βοήθεια από το νοσοκομείο της Δράμας

«Η βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας» είπε η νεφρολόγος και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας, Νίτσα Κιόρτεβε για την κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

O πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στο νοσοκομείο έχουν αναπτυχθεί τρεις κλινικές κόβιντ και νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όλες οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες, όπως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Εχθές από τη Δράμα έγινε η αεροδικομιδή 3 ασθενών προκαλώντας ερωτήματα ως προς το γιατί δεν επιτάθχηκαν ιδιωτικές κλίνες.

Γκρεμίζουν τοίχους για να φτιάξουν χώρους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης σε ανάρτησή του στο Facebook περιγράφει την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της πόλη.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί!» γράφει ο γιατρός. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι» υπογραμμίζει ο κ. Μπιρμπίλης.

Δεδομένου ότι το νοσοκομείο δέχεται κι άλλα βαριά περιστατικά εκτός από κόβιντ οι ΜΕΘ δεν αρκούν συνεπώς πάρθηκε η απόφαση να γκρεμιστούν τοίχοι ώστε να δημιουργηθεί ένας επιπλέον χώρος για ΜΕΘ.

… τοίχοι πέφτουν και σηκώνονται για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο…

Posted by Theodosis Birbilis on Thursday, November 26, 2020

ΚοινωνίαΘεσσαλονίκηΒόλοςΛάρισαΔράμαΑλεξανδρούπολη

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ