fbpx

Κυνική παραδοχή Γεωργιάδη για τον τουρισμό και την πανδημία: Πέσαμε έξω

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι. Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου» παραδέχτηκε σήμερα το πρωί μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης.

Η εκτίμηση ωστόσο ότι οι θερμές θερμοκρασίες θα επιβραδύνουν την διασπορά του ιού σε τέτοιο βαθμό ήταν επιστημονικά αβάσιμες, αφού διεθνώς οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι τα ενδεχόμενα οφέλη θα ήταν εξαιρετικά παρωδικά.

Η κυνική παραδοχή Γεωργιάδη επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε έξω στις επιλογές της με τίμημα ανθρώπινες ζωές, καθώς επίσης και ότι το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» έχει πολύ μικρό ορίζοντα, όταν μιλάμε για κεντρικές πολιτικές επιλογές, όπως το άνοιγμα χωρίς ελέγχους του τουρισμού.

«Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης υιοθετώντας μια ακόμα εντελώς ατεκμηρίωτη άποψη, αφού διεθνώς οι επιστήμονες δεν έχουν επιβεβαιώσει -παρά τις συνεχείς μελέτες που διεξάγονται- μετάλλαξη του ιού προς στέλεχος που μεταδίδεται περισσότερο ή ευκολότερα.

Και ενώ η κυβέρνηση καταφεύγει στην μια αντιεπιστημονική θέση μετά την άλλη και πολλές φορές διαρροές στον Τύπο δείχνουν πως αγνοεί επιλεκτικά την επιτροπή εμπειρογνωμόνων (π.χ. συνταγογράφηση τεστ κορονοϊού), σύσσωμη η αντιπολίτευση τους καλοκαιρινούς μήνες προειδοποιούσε ότι οι έλεγχοι στον τουρισμό ήταν κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας για την ελληνική κοινωνία.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο ήδη από το καλοκαίρι υποστήριζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε στην πίεση της TUI ώστε να μην επιβάλει την υποχρέωση αρνητικού τεστ για την είσοδο στη χώρα.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του στο STAR, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει το «αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού με διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα» σημείωσε ότι «δεν ήταν ανάγκη να φτάσουμε στο σημερινό σημείο για να νομοθετήσει η κυβέρνηση ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ 72 ή 38 ωρών για να μπει κάποιος στη χώρα μας». Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτική δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής επιστημόνων, διερωτήθηκε «εάν ήταν σύμφωνη η Επιτροπή των επιστημόνων με το άνοιγμα του τουρισμού με τον τρόπο που έγινε».

ΠολιτικήΆδωνις ΓεωργιάδηςΤουρισμόςΠανδημίαΚορονοϊός

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ