fbpx

Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου: Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο – Γεμάτες οι ΜΕΘ

«Οι τελευταίοι που θα πέσουμε είμαστε εμείς, γιατί είμαστε θυμωμένοι. Κάθε μισή ώρα χάνουμε έναν άνθρωπο μας, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΜΕΘ του γεμάτου πλέον νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπράβελος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές, ο κ. Καπράβελος είπε «διασωληνώνουμε νέους! Αυτή την ώρα στη μονάδα μου δίνει τη μάχη για τη ζωή ένας 35χρονος. Χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, έχει βαρύτατη πνευμονία… Χθες το βράδυ μεταφέραμε ασθενή που ήταν καλύτερα για να βάλουμε έναν 54χρονο βαρύτατα διασωληνωμένο. Είμαστε πια υπό το κέντρο επιχειρήσεων, δεν είμαστε νοσοκομείο, δεν κοιμόμαστε. Χωρίς ρεπό, σε πολύ δύσκολες συνθήκες».

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί η στιγμή που λέμε σε κάποιον ότι θα διασωληνωθεί. Και οι συγγενείς που είναι από πίσω. Είναι μανάδες, πατεράδες που διασωληνώνονται τα παιδιά τους» είπε ο κ. Καπράβελος, κάνοντας έκκληση προς όλους να τηρούν τα μέτρα: «Ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε είναι η απομόνωση, τα μέτρα. Αργήσαμε να τα πάρουμε εμείς και το πληρώνουμε στη Θεσσαλονίκη»

Διευθυντές Παπανικολάου: Καλυμμένες οι ΜΕΘ covid19 του νοσοκομείου

Οι διευθυντές των κλινικών που εμπλέκονται στη διαχείριση και τη νοσηλεία των ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κόβιντ (43) στο Παπανικολάου είναι καλυμμένες.

Μετά από ενημερωτική συνάντηση που είχαν με το εργατικό σωματείο, οι διευθυντές πρότειναν να ανακοινωθεί άμεσα ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να νοσηλεύσει νέα περιστατικά, υπό το φόβο ότι δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην επόμενη εφημερία.

«Το νοσοκομείο μας δεν δύναται πλέον να δεχθεί άλλους ασθενείς με Covid», αναφέρεται στην ανακοίνωση τους στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η «νοσηλεία των ασθενών είναι επισφαλής την ώρα που καλείται π.χ. ένας οφθαλμίατρος ή ένας πλαστικός χειρουργός να εκτιμήσει την αξονική θώρακος ενός ασθενούς ή να ακροαστεί τους πνεύμονές του».

Σημειώνεται ακόμη ότι το προσωπικό έχει φτάσει στα όριά του, ότι η συμμετοχή ιδιωτικών κλινικών στις εφημερίες είναι μηδαμινή, όπως σημειώνεται, και αφορά μόνο μη κόβιντ ασθενείς και ότι η εκπαίδευση των ειδικευομένων, είναι πλέον ανύπαρκτη.

Οι διευθυντές των κλινικών προτείνουν άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτών ιατρών με όρους και προϋποθέσεις του ΕΣΥ, άμεση ένταξη στη δύναμη του ΕΣΥ των παλαιών Νοσοκομείων 424, Λοιμωδών και Παναγία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, άμεση προκήρυξη όλων των οργανικών θέσεων που είναι κενές, δυνατότητα παράτασης του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων γιατρών στις χειρουργικές κλινικές.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι διευθυντές των Κλινικών ΩΡΛ Άγγελος Νικολάου, Πνευμονολογικής Αδαμάντιος Χλώρος, Αναισθησιολογικής Δώρα Αστέρη, Πνευμονολογικής Εύα Σερασλή, Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Β΄ Χειρουργικής Βασίλειος Πενόπουλος, Πλαστικής Χειρουργικής Σοφία Παπαδοπούλου και Αγγειοχειρουργικής Άγγελος Μεγαλόπουλος, Γαστρεντερολογικής Τάσος Ηλίας, Οφθαλμολογικής Ελιε Φαντέλ, Νευροχειρουργικής Χρήστος Γρηγοριάδης.

Μετά την ανακοίνωση των διευθυντών των κλινικών που εμπλέκονται στη νοσηλεία των περιστατικών κορονοϊού, η τοποθετημένη από την κυβέρνηση διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε ότι δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής της εφημερίας. Συνεπώς, φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για ό,τι συμβεί, αφού κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από τις συστάσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

ΚοινωνιαΝοσοκομείο ΠαπανικολάουΜΕΘΚορονοϊόςΝικόλαος Καπράβελος

Για να μην χάνεις κανένα άρθρο από το Real Politik εγγράψου στο newsletter μας!

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ